Esittelyssä aluepäällikkö Juha Glad: ”Täällä pääsen kokeilemaan, kuinka pitkälle omat rahkeeni riittävät”

Betonimyllyt täytyy aika ajoin piikata puhtaaksi kovettuneesta massasta. Vuonna 1999 tätä työtä pääsi kokeilemaan eräs 18-vuotias kesätyöläinen.

– Se oli hieman erilainen kokemus. Ilmeisesti se jotenkin kolahti, kun olen näissä hommissa edelleen jatkanut, hän muistelee naurahtaen.

Kyseinen kesätyöläinen oli Juha Glad. 22 vuotta ensimmäisten betonimyllyn piikkausten jälkeen hän liittyi Ruskon Betoni Etelän tiimiin uutena aluepäällikkönä. Hänen vastuulleen kuuluvat Tuusulan, Porvoon ja Espoon Kivenlahden valmisbetonitehtaat.

Eli piikkaamaan hän ei enää useasti ehdi, vaikka hän muisteleekin vuosituhannen vaihteen kesätöitään lämmöllä.

Aluepäällikkö Juha Glad

Juha Glad uskoo osaamisensa syventämiseen jatkokoulutuksen avulla, vaikka hänelle onkin kertynyt myös käytännön kokemusta lähes jokaisesta kuviteltavissa olevasta tehtävästä valmisbetonialalla. Hän aloitti Ruskon Betoni Etelän aluepäällikkönä 1.2.2021.

Valmisbetonialan monipuolinen osaaja

Gladin kaikki vuoden 1999 jälkeiset kesät vierähtivät tavalla tai toisella betonin parissa eri puolilla Etelä-Suomea. Varsinaisella työurallaankin hän on saanut kokeilla lähes kaikkea, mitä alalla on tarjota.

Hän on ehtinyt toimia vaiherikkaiden vuosiensa varrella niin laboranttina, myllärinä, myyjänä tilauskeskuksessa, aluepäällikkönä kuin tuotantopäällikkönäkin. Hänelle on kertynyt työtunteja myös kiviainesten ja infrarakentamisen parista.

Glad ei valinnut valmisbetonialaa omakseen, vaan ”ajautui sille”. Työssään häntä kiehtoo sen epäsäännöllisyys, hektisyys ja monipuolisuus. Joka kerta, kun hän on luullut jo nähneensä kaiken, tulee vastaan jotain täysin uutta.

– On kauhean kliseistä sanoa, mutta yksikään päivä ei tosiaankaan ole samanlainen, hän kertoo.

Gladin työfilosofia tiivistyy yhteen perusprinsiippiin. Kaikesta luvatusta pidetään kiinni, eikä mitään jätetä puolitiehen. Hän ei esimerkiksi muista yhdenkään valun jääneen tekemättä hänen valvontansa alla. Inhimillisiä virheitä sattuu ajoittain kaikille, mutta luvatut asiat hoidetaan siitä huolimatta loppuun.

Työosaamisen syventämistä jatkokoulutuksella

Glad uskoo vakaasti itsensä kehittämiseen opintojen avulla. Häneltä löytyykin neljä tutkintoa, joista viimeisimpänä rakennusmestarin tutkinto.

Kolme neljästä tutkinnosta hän on suorittanut päivätöidensä ohella.

– Ajatuksenani on kehittää työosaamista ja samalla kehittyä itsekin.

Kaikesta opiskelusta on ollut tavalla tai toisella hyötyä työelämässä. Pitkän aikavälin suunnitelmissa siintää vielä opintojen päivittäminen erityisesti rakennusmestarin tutkinnon osalta.

– Jatkokouluttautuminen ei ole ikinä hukkaan heitettyä työtä, hän summaa.

Rohkeus, välittömyys ja lämminhenkisyys

Kun Ruskon Betoni Etelä haki uutta aluepäällikköä riveihinsä, ei Gladin tarvinnut kauaa miettiä hakemuksensa lähettämistä. Aluepäällikön tehtävät sopivat hänelle erinomaisesti niin maantieteellisesti kuin tehtävien monipuolisuudenkin ansiosta.

– Tämä vaikutti juuri sopivalta paikalta, jossa pääsen tosissaan kokeilemaan, kuinka pitkälle omat rahkeeni oikeasti riittävät.

Paljoa hän ei etukäteen tiennyt Ruskon Betonin toiminnasta tai palveluista, mutta hänelle oli muodostunut yrityksestä ihmisläheinen kuva. Erityisesti perustaja Martti Väänäsen tarina herätti hänessä suurta arvostusta.

– Ruskon Betonia olen aina pitänyt toimeliaana yrityksenä. Tätä käsitystä puoltaa esimerkiksi yrityksen huima laajenemisvauhti. Minulle oli jäänyt sellainen kuva, että täällä tehdään tosissaan töitä.

Ensimmäisten viikkojen perusteella Glad tietää ennakkokäsitystensä osuneen oikeaan. Hän on jo saanut konkreettisen kuvan myös paljon puhutusta Rusko-hengestä.

– Vaikka tämä on iso yritys, niin tunnelma täällä on välitön ja lämmin. Minulla on ollut ensimmäisestä päivästä lähtien tervetullut olo.

Glad toivoo voivansa vahvistaa jo olemassa olevaa työkulttuuria omalla toiminnallaan, kokemuksellaan ja osaamisellaan. Ruskon Betoni Etelän suurimmaksi vahvuudeksi hän nostaa reagointikyvyn ja rohkeuden lähteä kokeilemaan uusia asioita ennakkoluulottomasti ja tarvittaessa nopeallakin aikataululla.

– Vasteaika on täällä hyvä. Jos esimerkiksi markkinoilta tulee signaalia tietyn tuotteen tai palvelun tarpeesta, niin täällä uskalletaan lähteä vastaamaan kysyntään nopeasti ja joustavasti, jopa täysin uudenlaisellakin konseptilla, hän summaa.

Ota yhteyttä

Juha Glad

Tuotantopäällikkö (Uusimaa + Häme)

p. 020 793 3337