Esittelyssä tekninen myyjä Jeremia Rauhala: ”Uskallan heittäytyä, sillä löysin oman paikkani maailmasta jo hyvin nuorena”

Ruskon Betoni Etelän myyntitiimi sai vahvistusta 1.9.2022, kun Jeremia Rauhala aloitti valmisbetoniliiketoiminnan teknisenä myyjänä pääkaupunkiseudulla. Hän omaa monipuolista kokemusta myyntityöstä niin B2B- kuin B2C-kaupan osalta.

– Ensimmäinen kosketukseni betonialaan tapahtui, kun muutimme perheeni kanssa takaisin Suomeen vuonna 2007. Valoimme kotitalomme terassin perustaa isäni kanssa, Jeremia Rauhala muistelee.

Jeremia, tuttavallisemmin Jere, on syntynyt Vantaan Korsossa, mutta hän vietti suurimman osan lapsuudestaan Singaporessa ja Israelissa. Hänen perheensä muutti Suomesta Jeren isän kansainvälisen uran johdattelemana vuonna 1998.

Seikkailullisesta nuoruudesta on ollut hänelle paljon hyötyä myöhemmässä työelämässä.

– Lapsuudestani jäi suurimpana oppina käteen ymmärrys kulttuurien monimuotoisuudesta sekä avoimuus ja hyvä kielitaito. Suomi on äidinkieleni, mutta pääkielenäni on ollut aina englanti, hän kertoo.

– Myös sosiaalinen rohkeus kehittyi ulkomailla asustaessa. Pystyn menemään mihin tahansa tilanteeseen mukaan ja uskallan heittäytyä, sillä löysin oman paikkani maailmasta jo hyvin nuorena.

Monipuolista myyntityötä

Jeremia Rauhala siirtyi Ruskon Betoni Etelän palvelukseen kupari- ja messinkipuolivalmisteiden tukkuliikkeestä, jossa hän hoiti yrityksen uusasiakashankintaa ja myyntiä yhteistyössä tehtaiden sekä muiden eurooppalaisten toimittajien kanssa. Samalla hänelle kertyi kokemusta B2B-myynnistä.

Jo sitä ennen hän ehti kiertää vuosien ajan ympäri Suomea rakennustarvikkeiden vuokrauksen sekä aurinkopaneelijärjestelmien ja putkiremonttien myynnin parissa.

– Olen saanut suoramyynnistä parhaat opit myyntityöhön. Pääsin esimerkiksi esittelemään ja suunnittelemaan aurinkopaneeleja asiakkaille kasvotusten, mikä on välittömintä myyntityötä. Siinä sai varmuutta myyntiin, oppi keskustelemaan ja saavuttamaan luottamuksen nopeasti. Sitä kautta ne kaupatkin usein syntyivät. Niiden opetusten avulla minut valittiin tukkuliikkeeseen kauppaamaan kuparia ja messinkiä, ja sain vapaat kädet toteuttaa yrityksen myyntiä parhaaksi katsomallani tavalla.

Myös rakennustyömaiden toiminta ja olosuhteet ovat hänelle ennestään tutuja. Jere toimi opintojensa ohessa rakennusapumiehenä ja ryhmänvetäjänä työmaan rakennuslogistiikassa erilaisissa pääkaupunkiseudun kohteissa, kuten Eduskuntatalon peruskorjauksessa.

Silti betonialassa riittää vielä opiskeltavaa.

– Heti ensitöikseni opettelen tuntemaan betonin läpikotaisin, avustaen samalla pääkaupunkiseudun myyntiä. Edellisissä yrityksissä olen osallistunut myös muihin osa-alueisiin oman tehtävänkuvani ulkopuolelta, mutta täällä pääsen keskittymään vain ja ainoastaan olennaiseen, eli tuotteen oppimiseen ja varsinaiseen myyntityöhön.

Entuudestaan suhteellisen tuntemattoman alan oppiminen on aina suuri haaste, mutta hän ottaa sen vastaan mielellään.

– Lähden tähän pestiin innolla mukaan. Metalliala ehti tulla minulle jo todella tutuksi, sillä sain sieltä hyvin jalansijaa. Nyt odotan vain mielenkiinnolla, mitä ura betonin parissa pitää sisällään.

Jere kuvaa Ruskon Betoni Etelän tunnelmaa lämminhenkiseksi ja avoimeksi.

– Täällä suhtaudutaan omaan työhönsä oikeasti intohimolla. Lisäksi täällä kaikki tuntuvat olevan avoimesti omana itsenään ja heitä myös arvostetaan juuri sellaisina.

Musiikki, liikunta ja luonto

Jere harrastaa liikuntaa monipuolisesti kuntosaleilla sekä lenkkipoluilla. Löytyypä hänen harrastushistoriastaan kamppailulajejakin. Silti hänen tärkein elinehtonsa on luonnossa liikkuminen, sillä kalastus ja metsästys ovat kuuluneet hänen vapaa-ajanviettoonsa jo lapsuudesta saakka.

– Enpä tässä viime kesänäkään muuta tehnyt kuin kalastin, hän naurahtaa.

– Harjoitan pääasiassa heittokalastusta ja ahven on yleisin tavoitesaalis. Se on paras ruokakala.

Myös musiikki on tärkeässä osassa hänen elämäänsä, aina kouluaikojen bändiharrastuksesta tämän päivän kitaransoittoon ja laulamiseen.

– Tykkään olla lavalla tai ylipäätään esiintyä ihmisten edessä. Sehän käy vahvasti yksiin myös tämän myyntityön kanssa, hän summaa.

Ota yhteyttä

Jeremia Rauhala

Tekninen myyjä (PKS)

p. 020 793 3364