RB HARD – Äärimmäisen kovaa kulutuskestävyyttä

Uusi ja entistä kovempi betoni on täällä. Valitse RB HARD, kun tarvitset rakenteelle ylivoimaista kulutuskestävyyttä sekä pitkää elinkaarta!

RB HARD -betonin ensiluokkainen kulutuskestävyys perustuu betonimassan joukkoon sekoitettavaan lisäaineeseen. Lisäaine on rantautunut Eurooppaan vasta viime vuosien aikana, mutta sitä on käytetty laajasti Yhdysvalloissa ja Kanadassa vastaavanlaisissa olosuhteissa kuin Suomessa.

RB HARD saavutti kulutuskestävyyttä mittaavassa Böhme-testissä* korkeimman mahdollisen kulutuskestävyysluokan. Valun jälkeen kohteen pinnalle levitettävillä kuivasirotteilla ylletään yleisesti korkeintaan luokkaan 3. Mitä parempi kulutuskestävyys rakenteella on, sitä pidempi on myös sen elinkaari.

Toisin kuin kuivasirotteita käytettäessä, betonimassan joukkoon sekoitettava lisäaine ei paranna kulutuskestävyyttä pelkästään kohteen ulkopinnasta vaan läpi koko rakenteen. Siksi se soveltuu erityisesti teollisuuslattioihin, parkkihallien ajoluiskiin, lastauslaiturialueisiin sekä kaikkiin muihin kovalle mekaaniselle kulutukselle altistuviin rakenteisiin – myös säänkestävyyttä vaativiin kohteisiin.

RB HARDin lisäaine voidaan sekoittaa mihin tahansa betonimassaan muuttamatta reseptin ominaisuuksia. Näin voimme taata ensiluokkaisen kulutuskestävyyden betonilaadusta tai valettavasta rakenteesta riippumatta. Lisäaine ei myöskään vaikuta betonin työstettävyyteen tai lujuudenkehitysaikaan.

RB HARD vauhdittaa työmaan toimintaa. Kuivasirotteet vaativat tarkkaa ja oikea-aikaista levittämistä sekä hiertämistä. Lisäksi työmaalle toimitettavien sirotesäkkilavojen logistiikka ja jätehuoltotarpeet, sekä pölyävä sirotteen levittämisen työvaihe, jäävät kokonaan pois RB HARD -betonia käytettäessä.

Ruskon Betoni Etelä on kerännyt kokemusta RB HARDista lukuisten testivalujen avulla. Asiakkaillemme sitä on toimitettu jo 5 000 kuutiota. Tulokset puhuvat puolestaan – tämä on kova juttu!

*Böhme-testi suoritettiin vuonna 2022 riippumattoman osapuolen toimesta.

Kysy lisätietoja RB HARD -betonista myyntitiimiltämme!

Valmisbetonit

Tarjoamme kattavan valikoiman laadukkaista raaka-aineista valmistettua valmisbetonia. 11 betonitehdastamme ovat moderneja ja hyvin varusteltuja. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa sinua onnistumaan.Lue lisää

Erikoismassat

Ruskon Betoni Etelä toimittaa erikoisbetoneja kaikkiin tarkoituksiin. Uusi Kivenlahden betonitehtaamme on suunniteltu erityisesti monipuolisen ja näyttävän väribetonin valmistukseen tasalaatuisesti ja kustannustehokkaasti.Lue lisää

Työmaapalvelut

Meidän avullamme varmistatte, että betoni täyttää korkeimmatkin vaatimukset. Näin vältyt tarpeettomilta rakenteiden purku- ja korjaustoimenpiteiltä sekä torjut aikataulujen venymistä ja kustannusten kasvua.Lue lisää

Infratuotteet

Ruskon Betoni Etelän moderni betonituotetehdas sijaitsee Hollolassa. Infrarakentamiseen suunnitellut tuotteemme ovat kestäviä, kustannustehokkaita ja ympäristöystävällisiä.Lue lisää