Ruskon Betoni yhteistyöhön kotimaisen hiilinielurekisterin kanssa

Ruskon Betonin HSEQ päällikkö Tomi Gutzén ja Rakeistus Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Piippo (oik.) uskovat kotimaisiin ilmastotoimiin.

Ruskon Betoni Oy ja Rakeistus Oy ovat solmineet sopimuksen Hiilinielurekisterin käyttöönotosta. Sopimuksen myötä Ruskon Betonin yritysperhe tarjoaa valtakunnallisesti asiakkailleen mahdollisuuden ensimmäiseen sertifioituun, kotimaiseen päästökompensointiin. Kompensointimahdollisuus on osa yrityksen ilmastotyökaluja ja tukee ympäristöystävällisempien tuotteiden tarjontaa.

Kohti hiilineutraalia betonia

Ruskon Betoni Oy ottaa käyttöön Rakeistus Oy:n tarjoaman Hiilinielurekisterin osana yritysperheen vastuullisuus- ja ympäristötyötä. Palvelun avulla voidaan tarjota asiakkaille mahdollisuus kompensoida betonituotteiden ja valmisbetonin päästöt suoraan hankintasopimuksen puitteissa.

Ruskon Betonille ilmastotoimet eivät ole pelkkää päästöjen vähentämistä, vaan katsetta käännetään myös hiilensidontaan.

– Olemme etsineet arvojemme mukaista palvelua osaksi ilmastotoimiamme jo pidemmän aikaa ja Rakeistus Oy:n kanssa lähdettiin vuosi sitten rakentamaan tapaa, jolla voisimme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden hiilineutraaliin betonin käyttöön, kertoo Ruskon Betonin HSEQ-päällikkö Tomi Gutzén.

Sertifioitu kotimainen

Lähtökohtana oli sertifioitu kompensointimalli, joka mahdollistaa läpinäkyvän ja avoimen mekanismin, jossa hiilinielun kasvattaminen voidaan todentaa ja tarvittaessa paikan päällä tarkastaa.

– Tällä alkuasetelmalla Rakeistus Oy on kyennyt vastaamaan yrityksemme tavoitteisiin erinomaisesti, Gutzén toteaa.

Ruskon Betonin vastuullisuus- ja ympäristötyö kumpuaa yrityksen arvoista, joka tiivistyy lauseeseen ”tehdään yhdessä hyvää”.

– Erityisen tärkeänä pidämme vastuullisuuden osalta koko ketjun kotimaisuutta ja sitä, että hiilinielun kasvusta syntyvä lisäarvo jakaantuu myös metsien pienomistajille ja näin ollen aktivoi kansallisomaisuuden hoitoa ja kehitystä. Vaikka puun ja betonin välille on ilmastokeskustelussa välillä lyöty kiilaa niin koemme, että tässä yhteisessä veneessä jokaisen tulisi ainakin soutaa samaan suuntaan ja mahdollistaa suomalainen rakentaminen ja teollisuus myös tulevaisuudessa. Yhä vähäpäästöisemmin ja puhtaammin.

Kiertotalous tulevaisuuden ratkaisuna

Ruskon Betonin ympäristö- ja ilmastoratkaisut eivät nojaa vain kompensointiin, vaan ne tukevat toisiaan konsernin sisällä.

– Jo aiemmin julkistimme yritysperheemme kiertotalousprojektista JA-KO Betonin osalta, jossa Betolar Oy:n kanssa yhteistyössä kehitimme sementittömän ekobetonin. Samaa kiertotalousteemaa jatkamme myös Rakeistus Oy:n kanssa, sillä hiilinielun kasvattaminen tapahtuu kiertotaloustuhkan hyötykäyttämisessä lannoitemateriaalina. Jatkuvalla kehittämisellä ja yhteistyöllä haluamme toimia edelläkävijänä avoimen ja läpinäkyvän ilmastotyön saralla, Gutzén kertoo.

Aiemmin lanseeratun, vähäpäästöisemmän RB CLEAN -tuoteperheen oheen Ruskon Betonin yritysperhe tarjoaa päästökompensointia lokakuusta lähtien asiakkailleen.

Hiilinielurekisteri on kotimainen päästökompensointipalvelu, jossa lisätään heikkotuottoisten metsämaiden hiilen sidontaa kiertotaloustuhkalla ja lannoitettu ala varataan hiilinieluksi sopimuksen mukaisesti 15 tai 20 vuoden ajaksi. Hiilinielurekisteri mahdollistaa niin yksityisasiakkaiden kuin suurkohteiden hiilidioksidikompensoinnin. Hiilinielurekisteri.fi

Kuvat: Hauki Media

Valmisbetonit

Tarjoamme kattavan valikoiman laadukkaista raaka-aineista valmistettua valmisbetonia. 11 betonitehdastamme ovat moderneja ja hyvin varusteltuja. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa sinua onnistumaan.Lue lisää

Erikoismassat

Ruskon Betoni Etelä toimittaa erikoisbetoneja kaikkiin tarkoituksiin. Uusi Kivenlahden betonitehtaamme on suunniteltu erityisesti monipuolisen ja näyttävän väribetonin valmistukseen tasalaatuisesti ja kustannustehokkaasti.Lue lisää

Työmaapalvelut

Meidän avullamme varmistatte, että betoni täyttää korkeimmatkin vaatimukset. Näin vältyt tarpeettomilta rakenteiden purku- ja korjaustoimenpiteiltä sekä torjut aikataulujen venymistä ja kustannusten kasvua.Lue lisää

Infratuotteet

Ruskon Betoni Etelän moderni betonituotetehdas sijaitsee Hollolassa. Infrarakentamiseen suunnitellut tuotteemme ovat kestäviä, kustannustehokkaita ja ympäristöystävällisiä.Lue lisää