Ruskon Betoni Etelä toimittaa monipuolista ja näyttävää väribetonia tasalaatuisesti ja kustannustehokkaasti

Betonirakenteisiin on mahdollista saada täysin uudenlaista ilmettä valitsemalla materiaaliksi väribetonin. Ruskon Betoni Etelän Kivenlahden tehdas Espoossa on valmistettu erityisesti väribetonin tuotantoa varten ja siksi olemme paras kumppani sekä väribetonirakenteiden suunnitteluun kuin toteutukseen. Uudelta Kivenlahden tehtaaltamme saat väribetonia tasalaatuisella lopputuloksella, joustavasti ja kustannustehokkaasti.

Näyttävää betonirakentamista

Kustannustehokasta ja joustavaa tuotantoa

Ainutlaatuisia mahdollisuuksia suunnitteluun

Betonit valkosementillä ja värillisillä kivirouheilla

Suomessa valmistettava väribetoni perustuu normaalisti harmaaseen sementtiin ja normaaliin kiviaineeseen. Ruskon Betoni Etelä ja Finnsementti veivät yhteistyöllään kehitystä pidemmälle. Kivenlahden tehtaaltamme on päivittäin saatavissa myös valkosementtiin ja värillisiin kivirouheisiin perustuvaa väribetonia. Valkoiseen kalkkikivirouheeseen perustuva väribetoni varmistaa kirkkaammat ja vahvimmat värisävyt. Erityisesti valkoinen kiviaines antaa hyvän pohjan betonin värjäämiselle.

Upea ulkonäkö – samat ominaisuudet

Oikeita materiaaleja käyttämällä väribetoni on mahdollista suhteuttaa haluttuun rakeisuuskäyrään, lujuusluokkaan ja valettavuuteen. Väribetoni voidaan myös huokostaa, jos sen käyttökohde vaatii säänkestävyyttä. Väribetonin valmistamisessa käytetyt värisävyt ovat mineraalipohjaisia ja siten myös hyvin betoniin soveltuvia. Tarpeen mukaan massan vesimäärää voidaan säätää notkistimella ja sitoutumisaikaa hidastimella. Näin saadaan halutun kaltainen betonimassa sekä kovettuneen betonin ominaisuudet.

Kivenlahti – väribetonin koti

Kivenlahden betonitehtaamme Espoossa on valmistettu erityisesti väribetonin tuotantoa ajatellen. Koska Kivenlahden vanha asema valmistaa joka päivä normaalia harmaata betonia, uuden aseman on mahdollista käyttää erikoisraaka-aineita ja valmistaa korkealuokkaisia erikoisbetoneja kustannustehokkaasti. Tehtaan tuotantolaitteisto mahdollistaa värien sujuvan annostelun.

Normaalisti väribetonin valmistus, joka perustuu puhtaisiin värisävyihin, ei ole mahdollista suomalaisilla betonitehtailla, koska raaka-ainevarastojen siilot eivät riitä harmaan betonin valmistuksen ohella valkosementin ja rouheiden käyttöön. Lisäksi kirkkaan väribetonin valmistus valkosementillä ja rouheella edellyttää myllyn jatkuvaa huolellista pesua harmaan betonin valmistuksen jälkeen. Myös siksi Kivenlahden uusi väribetonitehdas antaa ainutlaatuiset mahdollisuuden suunnittelijoille.

Lukuisia vaihtoehtoja – Valitse suosikkisi!

Videolla esitetyt värimallit ovat Ruskon Betoni Etelän kokeilemia ja hyväksi havaituilla resepteillä valmistettuja. Erilaisia kivirouheita, sementtejä sekä pigmenttiaineita yhdistelemällä betoniin voidaan saada useampia erilaisia sävyjä tilaajan toiveiden mukaan. Voit tutustua tarkemmin erilaisilla kiviaineksilla ja pigmenteillä toteutettuihin betonipintaratkaisuihin Finnsementin Betonipinta-oppaasta.

Missä väribetonia voidaan käyttää?

Väribetonia voidaan käyttää kaikissa kohteissa, joissa massamäärät ovat kohtuullisia. Väribetonin sävyt tulevat parhaiten esiin kuivissa ja siisteissä sisätiloissa, mutta sen käyttö on luonnollisesti myös täysin mahdollista ulkona. Erityisen vaikuttavaa se on lattioissa sekä rakennusten julkisivuissa.

Referenssit

Kontulan skeittiparkki, Helsinki

Toimitimme kesällä 2020 betonit Kontulan Kelkkapuiston skeittiparkkiin. 2 500 neliön suuruiseen puistoon käytettiin yhteensä noin 500 kuutiota betonia, josta 150 on keltaista väribetonia. Niin kuin videolta näkyy, skeittipuisto on ollut jo kovassa käytössä ja saanut uuttakin väriä pintaansa.

Pasilan Postipuiston pysäköintitalo, Helsinki

Postipuiston pysäköintitalon julkisivu koostuu kauralyhteitä muistuttavasta säleiköstä sekä Kivenlahden tehtaallamme valmistetusta tummasta väribetonista. Tumma väri valikoitui osittain siksi, että se loisi kontrastin vaalean säleikön kanssa.

Yhteensä Ruskon Betoni Etelä toimitti kohteeseen lähes 3 500 kuutiota betonia. Suurin osa betonista toimitettiin Postipuiston valmisbetonitehtaaltamme.

Soukan metroasema, Espoo

Toimitimme vuoden 2020 kesän ja syksyn aikana noin 25 kuutiota sinistä väribetonia Espoon Soukan metroaseman työmaalle. Betonista valmistettiin osa rakennuksen ulkoseinää sekä upea istuin metron ulko-oven eteen. Värisävy sai ensimmäisen käyttökohteensa mukaan lisänimen ”Soukan sininen”. Betoni saa kirkkaan ja erottuvan värinsä valkosementin, sinisen väripigmenttiaineen sekä 22R Paraisten valkoharmaan kalkkikiven yhdistelmästä.

Timanttikiteenpuisto, Vantaa

Ruskon Betoni Etelä toimitti väribetonit Vantaan Kivistössä sijaitsevaan Timanttikiteenpuistoon. Puiston läpi kulkee puromainen, sade- ja sulamisvedet keräävä hulevesiuoma, jonka varrelle rakennettiin betoniset istuskeluportaat sekä kolme patomuuria.

Käytetyksi väriksi valikoitui mintunturkoosinen RAL 6033. Toivottu väri saatiin kopioitua betoniin yhdistämällä valkosementtiä, sinistä kyaniittia sekä sinisen, vihreän ja mustan pigmentin huolellista sekoitusta. Väribetonia käytettiin yhteensä 28 kuutiota.

Lattiabetonit

Lattiabetoneihin voidaan lisätä luonnetta käyttämällä erilaisia väripigmenttejä sekä erikoiskiviainesta ja -sementtiä. Valkosementti sopii erinomaisesti lattiabetoniin, koska sen kutistumaherkkyys on pieni. Ammattilaisen viimeistelemänä väribetonilattian sävyt pysyvät kirkkaina pitkässäkin käytössä, ja lattian pinnasta saadaan juuri halutunlainen. Tässä muutamia esimerkkejä lattiabetoneista Ruskon Betoni Etelän toimistotiloista. Lue oppaastamme lisää oikean lattiabetonilaadun valitsemisesta.

Tuote- ja palveluhinnasto

Tutustu tarkemmin tuotte- ja palveluvalikoimaamme! Löydät hinnastoista myös toimitusehtomme sekä toimituksiin liittyvää lisätietoa.

Valmisbetonihinnasto – Pääkaupunkiseutu, Häme ja Varsinais-Suomi

Valmisbetonihinnasto – Kaakkois-Suomi

Ota yhteyttä

Petri Vehkaoja

Myynti- ja asiakkuusjohtaja

p. 020 793 3367

Ota yhteyttä

Tuomas Mannonen

Laatupäällikkö (PKS-länsi + Varsinais-Suomi)

p. 020 793 3525